[BARU TERBIT] Risalah Nur - Petunjuk Bagi Perempuan

Primary tabs

Tajuk Buku: Risalah Nur - Petunjuk Bagi Perempuan

Penulis: Badiuzzaman Said Nursi
Penterjemah:
Muhammad Abdulloh Suradi
Halaman:
156m/s
Harga:
RM10.90 (SM) / RM12.90 (SS)
ISBN:
978-967-308-269-8

Buku ini merupakan terjemahan daripada karya asal berjudul Risalah Akhawat, himpunan dari beberapa risalah dari kitab Risalah Nur karya agung Badiuzzaman Said Nursi. Memandangkan risalah ini sangat berguna dan bermanfaat, saya cuba menterjemahkannya ke dalam bahasa ibunda tercinta kita, bahasa Melayu.

Dalam Risalah Akhawat ini, Said Nursi menulisnya khusus untuk para perempuan dalam membicarakan dan memberi petunjuk kepada setiap perempuan melalui pemikirannya yang penuh haruman hikmah dan kilauan iman yang pasti meresap di segenap hati bagi sesiapa yang menghadam dan menukil tulisan-tulisannya.

Dalam pandangan Nursi, dari sudut fitrah setiap wanita mempunyai kemuliaan, keistimewaan dan kedudukan yang setara dengan setiap lelaki, walaupun secara fizikal memiliki tugas kehidupan uniknya masing-masing. Setiap wanita menginginkan lelaki sebagaimana setiap lelaki memerlukan wanita, bukan hanya untuk kehidupan duniawi yang fana ini tetapi menembus sampai kehidupan ukhrawi kelak. Keduanya bukan hanya akan bersanding di mahligai duniawi, melainkan juga di mahligai syurgawi akhirat nanti.


Info dan cara pembelian: www.facebook.com/buku.agama.online?sk=notes