Aqidah

Jangan Sampai Keliru; Ada Dua Individu Bernama Radzi Othman

Info Audio Video: 
Dalam video pertama adalah Abu Hisyam Prof Dr Dato' Dr Muhamad Radzi bin Othman. Beliau adalah seorang yang baik dan berakhlak tinggi. Menurut Dr Abdul Basit: Shaikhuna ABU HISYAM, Al-Fadhil PROF. MADYA DATO’ DR. MOHD RADZI BIN OTHMAN.
Seorang alim dalam bidang hadis, bersifat lemah lembut, mempunyai keperibadian dan akhlak yang baik. Anak Malaysia pertama mendapat Ph.D dari Univ. Islam Madinah dalam bidang hadis. balik Malaysia bertugas di USM Pulau Pinang.
Dalam video kedua adalah individu seorang lagi iaitu Abu Amru Radzi Othman dari Ulama Muda UMNO.

Khutbah Dr Abdul Basit: Fenomena MH370; Bahaya Sihir, Bomoh, Dukun & Tilik Nasib

Info Audio Video: 
Dr Abdul Basit Abdul Rahman mengulas di dalam khutbahnya mengenai isu MH370, mara bahaya sihir, bomoh, tukang ramal dan sebagainya

PAS dakwa Kassim Ahmad hina Islam, mahu tindakan

Info Audio Video: 
Ketua Penerangan PAS Pusat Datuk Mahfuz Omar mahu tindakan diambil terhadap Dr Kassim Ahmad kerana didakwa menghina Islam dalam sebuah majlis di Putrajaya semalam.

Forum Perdana PERKIM: Allah Milik Siapa?

Info Audio Video: 
Tajuk: ALLAH Milik Siapa? |Tarikh: Ahad 26/01/14 | Anjuran: PERKIM | Moderator: Robby @ Muhammad Zaid Tandang | Ahli Panel: Shah Kirit Kakulal Govindji : Nicholas Sylvester Muhammad Abdullah

Kalau Nak Tahu Apa Itu Syirik, Khurafat & Tahyul; Anda Mesti Tonton Video Ini

Info Audio Video: 
Penerangan mantap oleh Ustaz Nasa'ie Hanafie tentang syirik, khurafat dan tahyul. Sesiapa yang ingin memahami tentang perkara ini, anda sangat disarankan untuk menonton video ini.

Dr Abdul Basit: Mengenali Munafiq Zaman Nabi & MUnafiq Zaman Sekarang

Info Audio Video: 
Kuliah Subuh Dr Abdul Basit Abdur Rahman di Surau Luqman al-Hakim, Shah Alam. Tariuk: 30-11-13. Tajuk: Munafiq di Zaman Nabi, Munafiq di Akhir Zaman

Ustaz Salman Ali: Angka 13.. Kalau Nak Merepek Pun Berpada-pada lah!

Info Audio Video: 
Ustaz Salman Ali memberi peringatan tentang penyebaran maklumat berkaitan agama dalam media sosial. Juga penerangan tentang isu hangat angka 13 yang dipopularkan oleh seorang ustaz.

Maulana Asri: Apa Beza Antara Munafiq & Zindiq

Info Audio Video: 
1. Munafiq ada dua: - I'tiqadi (Hakikatnya kafir) - Amali (Tidak kafir) 2. Nifatq: Memahami Islam dengan cara yang salah. Hakikatnya mereka kafir walaupun mengaku Islam.

Pages

Subscribe to Aqidah