All Video

Siapakah WAHABI? Ini penjelasannya.. Ringkas dan padat.. Memuaskan!Siapakan Wahabi? Mengapa mereka mendakwa diri mereka Salafi, Siapakah Salafi? Siapakah pula salaf?, Mengapa mereka tidak sukar dipanggl Wahabi?, Mengapa mereka menentang bid’ah dalam urusan agama?, Mengapa mereka sangat anti khurafat? Mengapa mereka anti tasauf sesat?, Siapakah di antara tokoh-tokoh Wahabi?
Adakah Confucius, Gautama Buddha dan Aristotle Nabi?Kalau benar mereka adalah nabi yang diutus oleh Allah, mengapa mereka tidak disebutkan dalam mana-mana kitab Allah?
Malam Nisfu Sya'ban: Masyarakat Jahil, Tok Lebai Tak Mengaji HadisTradisi amalan malam Nisfu Sya'ban, Tok Guru Hj Hadi kata, masyarakatnya jahil manakala tok lebainya tak mengaji Hadis.
Apa Pendapat Ustaz-ustaz Tentang Hadis Kelebihan Tarawih Setiap MalamKoleksi pandangan tokoh-tokoh Islam mengenai kelebihan sembahyang Tarawih setiap malam. Ikuti pandangan Ustaz Azhar Idrus, Dr Abdul Basit Abdul Rahman, Ustaz Syed Mohd Norhisyam dan Dr Fathul Bari
Maulana Asri Yusoff: Buku Unik & Pelik Tentang Sirah Nabi Selepas KewafatannyaPerempuan bukan Islam bermimpi Rasulullah s.a.w. mengislamkannya, keesokannya, dia boleh membaca surah al-Fatihah dan al-Ikhlas dengan baik. | Seseorang bermimpi Rasulullah s.a.w. membaca di mulutnya, seumur hidupnya mulutnya berbau wangi
I'lam al-Muwaqqi'in: Kitab Usul Feqh Untuk Aliran Ahli Hadis.. Dengar Penjelasan Maulana AsriSiapa yang belum memiliki kitab karya Imam Ibnu Qayyim yang satu ini, mesti segera mencarinya di kedai-kedai buku. Ia telahpun diterjemahkan ke pelbagai bahasa termasuk bahasa Melayu/Indonesia. Ia antara karya agung imam ini.
Surat Hatib bin Abi Baltaah Kepada Quraisy Dipintas.. Apakah Beliau Seorang Munafiq?Ringkasannya seperti berikut: Nabi s,a.w. mengutus Ali r.a. dan rakan-rakannya untuk memintas perjalanan seorang wanita yang merupakan seorang perisik phak kafir Quraisy. Misi yang Nabi s.a.w. berikan ialah mendapatkan sepucuk surat dari perisik berkenaan
Ramai Yang Musykil Tentang Beza Antara Masjid dan Surau.. Ini JawapannyaApa beza antara masjid dan surau? Macamana boleh jadi masjid dan macamana boleh jadi surau? Bolehkah surau di-upgrade jadi sebagai masjid? Bolehkah pula masjid di-downgrade jadi surau? Bolehkah solat Jumaat di surau?
Dr Maszlee Bidas! Dakwaan Zaini Bahawa Basyar & Iran Bantu Persenjataan Hamas
Tahukah Anda? Apa Asal-usul Kata PUASA & Sembahyang?Maulana Muhammad Asri menjelaskan apa asal-usul kata puasa dan sembahyang. Dari bahasa apa? Bolehkah ia digunakan sebagai istilah agama?