All Video

Rusila dan kefahaman fikrah Islam wasatiah - Zuliadin abdullahRusila dan Fahaman Fikrah Islam Wasatiah, Dari ekstrem politik kepada kesederhanaan.
Mudah Nak Faham: Mengenali Ibadah Korban, Definisi Korban, Asal-usul korban dan lain-lainPenjelasan tentang beberapa perkara asas berkaitan dengan ibadah korban. Mudah difahami, ringkas, padat dan sangat berinformasi., Apa takrif korban? Apa dalilnya? Bilakah ibadah korban disyariatkan? Mengapa ia dikatakan sebagai Sunnah Nabi Ibrahim a.s.?, Hukum melakukan korban bagi yang berkeluarga & bagi yang tidak berkeluarga, Mengapa korban lebih baik berbanding bersedekah?
Bolehkah Menafsirkan al-Quran Berdasarkan Sains Modern?Sains bersifat tidak tetap, sedangkan al-Quran bersifat tetap. Bolehkah al-Quran ditafsirkan berdasarkan sains?
Wahabi: Benarkah Syeikh Muhammad bin Abdul Wahab itu Mujaddid?Suasana umat Islam sebelum Syeikh Muhammad bin Abdul Wahab:, 1) Setiap satu satu dari empat bahagian Ka'bah diimamkan oleh seorang imam dari 4 mazhab., 2) Syeikh Muhammad bin Abdul Wahab, menyatukan semua makmum dengan hanya satu imam sahaja., 3) Ramai umt Islam yang mengamalkan pelbagai unsur syirik, 4) Ada yang menyembah kubur, meminta-minta pada kubur, meminta-minta pada pada kubur tok wali, 5) Ketika mohon pertolongan mereka menyeru: Ya Rasulallah! Ya Syeikh Abdul Qadir al-Jilani! Bukan Ya Allah!, 6) Syeikh Muhammad bin Abdul Wahab bertindak membersihkan semua itu., 7) Beliau menyeru kepada Tauhid yang murni.
Iqra': Belajar Baca al-Quran Dari ZERO! Iqra'-01/page-01Tak tahu membaca al-Quran? Zero?!! Malu untuk belajar? Ikuti program Belajar Baca al-Quran dari Zero melalui youtube., Jika anda mengikutinya langkah demi langkah, insyaallah, dengan segera anda akan mampu membaca al-Quran dengan baik., Sistem Iqra' yang digunakan memang telah terbukti berkesan dan cukup-cukup pantas.. Sehingga kanak-kanak berumur 4 atau 5 tahun mampu mengikutinya dengan baik
Siapakah WAHABI? Ini penjelasannya.. Ringkas dan padat.. Memuaskan!Siapakan Wahabi? Mengapa mereka mendakwa diri mereka Salafi, Siapakah Salafi? Siapakah pula salaf?, Mengapa mereka tidak sukar dipanggl Wahabi?, Mengapa mereka menentang bid’ah dalam urusan agama?, Mengapa mereka sangat anti khurafat? Mengapa mereka anti tasauf sesat?, Siapakah di antara tokoh-tokoh Wahabi?
Adakah Confucius, Gautama Buddha dan Aristotle Nabi?Kalau benar mereka adalah nabi yang diutus oleh Allah, mengapa mereka tidak disebutkan dalam mana-mana kitab Allah?
Malam Nisfu Sya'ban: Masyarakat Jahil, Tok Lebai Tak Mengaji HadisTradisi amalan malam Nisfu Sya'ban, Tok Guru Hj Hadi kata, masyarakatnya jahil manakala tok lebainya tak mengaji Hadis.
Apa Pendapat Ustaz-ustaz Tentang Hadis Kelebihan Tarawih Setiap MalamKoleksi pandangan tokoh-tokoh Islam mengenai kelebihan sembahyang Tarawih setiap malam. Ikuti pandangan Ustaz Azhar Idrus, Dr Abdul Basit Abdul Rahman, Ustaz Syed Mohd Norhisyam dan Dr Fathul Bari
Maulana Asri Yusoff: Buku Unik & Pelik Tentang Sirah Nabi Selepas KewafatannyaPerempuan bukan Islam bermimpi Rasulullah s.a.w. mengislamkannya, keesokannya, dia boleh membaca surah al-Fatihah dan al-Ikhlas dengan baik. | Seseorang bermimpi Rasulullah s.a.w. membaca di mulutnya, seumur hidupnya mulutnya berbau wangi