Keyakinan Rufaqa: Rijalul Ghaib/Roh Muqaddas (dengan teks)

Primary tabs

Teks dari video: Rijal-rijal Ghaib yang membantu perjuangan kita antaranya malaikat. Antaranya Jin Islam. Antaranya roh-roh muqaddas. Roh-roh orang soleh yang meninggal yang rohnya itu berperanan dalam perjuangan ini sebagai rijalul ghaib. Mana kita nak nafikan.

Pemimpin-pemimpin dalam jamaah inipun Abuya bekalkan dengan rijalul ghaib. Mana pergi ada yang melindung. Banyak kerja-kerja jamaah yang kita tak boleh buat, rijalul ghaib tolong buat. Boleh jadi dia malaikat. Boleh jadi dia jin Islam. Boleh jadi dia roh muqaddas.

Banyak orang kita yang dah meninggal dalam jamaah, berperanan di alam roh. Nik Nordin satu daripadanya. Ustaz Hamim, insyallah satu daripadanya. Baru-baru ni, cikgu Rejab. ???? Sekarang dia dah jadi rijal. Berjuang di alam roh. Yang terakhir sekali walidah/wahidah. Roh ni tak ada lelaki, tak ada perempuan. Roh ni walaupun perempuan, meninggal, dan berperanan tetap dipanggil rijal. Sebab dalam alam roh tak ada lelaki. Tak ada perempuan. Cikgu fauzi yang baru meninggal kat penang, tak tau lagi. Tak dapat berita lagi.

{google}-5978042534111709331{/google}