Kenali Syiah

Kontroversi Lafaz Alaihis Salam Untuk Ahlil Bait Dalam Sahih al-Bukhari

Kecoh sebab dalam Sahih al-Bukhari menggunakan gelaran alaihis salam terhadap ahli keluarga Nabi s.a.w. Persoalannya, apakah semua naskhah al-Bukhari menggunakan lafaz berkenaan? Ikuti penjelasan Maulana Asri

Gantung Gambar Ghandi Tak Ada Yang Jadi Hindu, Tapi Ramai Jadi Syiah Kerana Angkat Gambar Khomeini

Masalah kagum pada Khomeini dan gantung gambarnya serta bandingannya dengan kagum dan gantung gambar Mandela dan Ghandi. Petikan daripada ceramah Ust Ahmad Nasim Abdul Rauf, "Tipudaya Syiah Terhadap Ahlussunnah"

Benarkah al-Quran Kita Dan Syiah Berbeza? Apa Buktinya?

Mengenali Syiah Oleh Nasaie Hanafie. Kenapa kita dan Syiah berbeza? Apa yang berbeza? Apa beza al-Quran kita dan mereka?

Video Rakaman: Seminar Syiah & Kesesatannya (Ustaz Aizam & Dr Johari Mat)

SEMINAR SYIAH & KESESATANNYA (Di Dewan Utama USM Kubang Kerian) 1: Isu-Isu Semasa Syi'ah Di Malaysia Oleh Ustaz Aizam Mas'ud Penolong Pengarah Penyelidikan Aqidah (JAKIM)
2: Pengenalan Ahli Sunnah & Aqidah Syiah Oleh Dato' Dr. Johari Bin Mat Ahli Dewan Negara Di Dewan Utama USM Kubang Kerian

Kita Mesti Mempertahankan Hak Orang Syiah.. Takbiiir!

"Kita mesti pertahankan hak orang Syiah" untuk mengamalkan di Malaysia" Khalid Jaafar berkata lagi, kebebasan befikir dapat membela dan mepertahankan orang syiah untuk mengamalkannya di Malaysia

UFB-ILMU Jawab TG Hadi Awang Isu Syiah Hanya Mainan Politik

Presiden PAS, Datuk Seri Abdul Hadi Awang harus melihat isu penularan fahaman Syiah sebagai masalah negara dan bukannya dari sudut politik semata-mata, kata Pengerusi Jawatankuasa Kerja Sekretariat Ulama Muda Umno (ILMU), Dr Fathul Bari Mat Jahaya.

Ustaz Salman Ali: Menyingkap Sejarah Syiah

Ustaz Salman Ali mengupas sejarah syiah dan menjawab persoalan syiah yang sesat lagi menyesatkan. Lokasi : Palm City Garden, Doha Qatar.

Rakaman TVAH: Isu Akidah: Syiah Mengkafir Para Sahabat.. Mencela Ahlus Sunnah

Rakaman dari TV al-Hijrah rancangan Isu Akidah 26 Jun 2013 berkenaan Syiah Mengkafir Para Sahabat.. Mencela Ahlus Sunnah. Menampilkan Ustaz Aizam Mas'ud dari JAKIM.

Pages

Subscribe to Kenali Syiah