Aliran

Pendakwah Luar Bawa Ajaran Songsang?

Satu sumber memberitahu, apa yang membimbangkan mereka ‘menyusup’ masuk secara lembut dengan menyertai program-program keagamaan seperti qasidah dan zikir. Selain itu, mereka juga dijemput menghadiri majlis-majlis peribadi yang membuka ruang bagi membolehkan sesuatu tarekat bertentangan dengan Ahli Sunnah Wal Jamaah (ASWJ) disebarkan.

Kategori Berita:

Laporan Khas Utusan: Tarekat Baharu Ancam Umat Islam (Bhg 3)

Pendakwah asing sebar tarekat? Pendakwah asing yang membawa fahaman bercanggah dengan Islam punca menularnya tarekat haram. Mereka cuba menanam suatu doktrin menyimpang ke atas masyarakat Islam negara ini. Mudah terpengaruh kerana cetek Islam, mahu cepat masuk syurga dan kelemahan penguatkuasaan

Kategori Berita:

Laporan Khas Utusan: Tarekat Baharu Ancam Umat Islam (Bhg 2)

10 individu bergelar habib dan sheikh dari negara jiran dipantau pihak berkuasa.
Mereka masuk ke negara ini bagi mengadakan proram keagamaan.
Didakwa cuba promosi tarekat tidak mengikut akidah Ahli Sunnah Wal Jamaah.
Rakaman video Sheikh Muhammad Hisham Kabbani membaiah Habib Sheikh Abdul Kadir as-Seggaf tarik perhatian.
Habib Sheikh Abdul Kadir as-Seggaf popular di Malaysia melalui program selawat.

Kategori Berita:

Laporan Khas Utusan: Tarekat Baharu Ancam Umat Islam (Bhg 1)

Bagaimanapun sejak kebelakangan ini wujud kebimbangan kemunculan tarekat baru yang mempunyai kaitan rapat dengan Tarekat Naqsyabandiah al-Aliyah. Apakah tarekat tersebut? Apakah kesannya kepada negara ini yang berpegang kepada fahaman Ahli Sunnah Wal Jamaah? Siapakah yang terlibat? Dan adakah benar ia membabitkan individu sheikh atau habib yang cukup popular?

Kategori Berita:

Zamihan Presiden Ahlus Sunnah Wal Jamaah Malaysia.. Abu Syafiq Pengerusinya

Zamihan

Pertubuhan Ahli Sunnah Waljamaah (Aswaja) menjelaskan pandangan yang dikeluarkan oleh Mufti Perak, Tan Sri Harussani Zakaria berhubung peserta perhimpunan pada 31 Disember lalu tidak dihuraikan dengan baik sehingga mendatangkan pelbagai andaian.

Kategori Berita:

Sokong 100% - Untuk Menjadi Seorang Asya'irah Tak Perlu Jadi AHBASH

Al-Harari

Untuk menjadi Asya'irah, kita tidak perlu menjadi al-Ahbash. Satu firqah yang dikenali di Jordan sebagai golongan yang gemar melaga-lagakan sesama pelajar & pensyarah di universiti. Pengasasnya juga pernah dikecam hebat oleh al-Marhum Dr Muhammad Said Ramadhan al-Buti. Katanya "Jgn melayani mereka, pulaukan mereka dan jangan hadiri pengajian mereka!"

Kategori Berita:

Isu Ummati.. Ummati.. Bila Ketua Ahlus Sunnah Malaysia Tegur Ustaz Nazmi

Abu Syafiq Ketua ASWJ Malaysia

Isu ummati.. Ummati.. Abu Syafiq yang mengaku sebagai ketua Ahlus Sunnah Malaysia bukan mulut, katanya menegur Ustaz Nazmi Karim isu ini. Sila baca apa tegurannya dan bandingkan dengan video ustaz Nazmi dan Dr Maza.

Kategori Berita:

Abu Syafiq Adalah Ketua Ahli Sunnah Wal Jamaah Malaysia

Abu Syafiq Ketua ASWJ Malaysia

Pengerusi Pertubuhan Ahli Sunnah Wal Jamaah Malaysia, Abu Syafiq Mohd Rasyiq Mohd Alwi berkata lima kumpulan ajaran sesat adalah ajaran Syiah, al-Arqam, Hizbut Tahrir, Wahabi dan Tarikat Naqshabandi.

Kategori Berita:

Mufti Kedah Dakwa Wahabi Begitu dan Begini.. Apa Dr MAZA Jawab?

Mufti Kedah

Isikandungan: Ringkasan dakwaan Datuk Mufti Kedah terhadap Wahabi | Jawapan Dr MAZA terhadap dakwaan Datuk Mufti Kedah. | Video klip Datuk Mufti yang mengandung beberapa dakwaan terhadap Wahabi | Dua video klip Dr MAZA tentang ambil berkat dengan peninggalan Nabi s.a.w. Apakah beliau menolaknya seperti yang didakwa?

Kategori Berita:

Yang Tidak Disiar Di harakahdaily: Kesatuan Ulama Dunia Siar Berita NGO M'sia Kempen Boikot Barangan Iran

Menurut web berkenaan, Gabungan Selamatkan Syria Malaysia melancarkan kempen memboikot barangan Iran dengan slogan "Boikot Kurma Iran!" Kempen ini kerana dokongan Tehran terhadap Kerajaan Syria.

Kategori Berita:

Pages

Subscribe to Aliran