MEMORANDUM Syiah Malaysia kepada DYMM YDP Agong

Primary tabs

Oleh: Ustaz Aizam Masod


Nampaknya gerakan Syiah jadian di Malaysia semakin tak keruan. Fatwa dan undang-undang yang jelas berkenaan larangan penyebaran Syiah langsung tak diendah dan dihormati.

Kali ini dengan menggunakan nama Majlis Syiah Malaysia mereka menghantar memorandum kepada Yang Di Pertuan Agong dan Perdana Menteri merayu supaya fatwa dan undang-undang pengharaman Syiah dibatalkan, mereka turut menghantar buku-buku Syiah ke beberapa lokasi dalam negara.

 Paling mengejutkan, apabila di dalam memorandum tersebut, Syiah dengan sikap 'taqiyyah' (berpura-pura) membuat perakuan DUSTA apabila mengatakan merekalah sebenarnya Ahli Sunnah Wal-Jamaah (ASWJ)! Alangkah jijiknya pengakuan Syiah ini! Bagi penulis ini adalah ungkapan paling BIADAP dan berniat jahat untuk mengelirukan penganut ASWJ. Pendek kata tak masuk akal langsung! 

Syiah juga diingatkan untuk tidak perlu mengkambinghitamkan 'salafi wahabi' dalam menyelamatkan diri. Syiah sendiri sedia maklum, golongan Ahli Sunnah tanpa mengira aliran sama ada salaf atau khalaf, Asya'irah-Maturidiyyah atau Salafiyyah, di Malaysia dan dunia Islam sunni yg lain, semuanya sepakat menolak Syiah tanpa terkecuali. 
 
 

Sehubungan itu, penulis ingin mengingatkan masyarakat Islam supaya jangan sekali-kali terpedaya dengan propaganda jahat Syiah jadian ini. Ketahuilah perbuatan Syiah ini bertentangan dengan fatwa dan undang-undang yang sedang berkuatkuasa di seluruh negara. Oleh itu sesiapa yang mndapat apa-apa buku atau dimaklumkan apa-apa maklumat berkenaan  dengan Syiah dinasihatkan seperti berikut :-

  1. Laporkan segera kepada pihak polis.
  2. Laporkan segera kepada jabatan agama Islam negeri / daerah.
  3. AJK surah dan masjid meminta ustaz-ustaz untuk menjelaskan penyelewengan Syiah termasuk untuk tazkirah bulan puasa nanti.

    Sampaikan mesej ini kepada semua sahabat supaya semua kita sentiasa berhati-hati dengan propaganda Syiah ini!!!

    Sumber http://mufakkir-islami.blogspot.com/2011/07/sunni-under-attack.html